dinsdag 4 oktober 2011

Met zijn allen naar de Stadsdeelraad (4 oktober 2011)



Biebactie ongeveer 5 minuten na begin.


Raadsadres

Amsterdam, 19 september 2011

Betreft: Bibliotheek Spaarndammerbuurt

Geachte deelraad West,

Onderstaande veertien buurtorganisaties verzoeken u al het mogelijke te doen om de buurtbibliotheek Spaarndammerbuurt open te houden. Opheffing na 60 jaar zou een onherstelbaar verlies betekenen voor de Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, en voor een deel van de Haarlemmerbuurt.

De Houthavenbebouwing komt binnenkort. De ruim 2000 leden,waarvan 1100 jeugdleden ,die samen meer dan 40.000 uitleningen per jaar voor hun rekening nemen, zouden fors gedupeerd worden bij opheffing. De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt heeft 24 % minimahuishoudens; na de Kolenkit het hoogste % in West. De bijstandsafhankelijkheid in de Spaarndammerbuurt is zelfs het hoogste in west, nl 9,8 % , Zeeh.buurt 8,9 %. Het opheffen van een laagdrempelige voorziening in excentrisch gelegen, kwetsbare buurten met veel taalachterstand, ligt niet voor de hand.

Op de politieke avond van 4 oktober hoopt de bewonersgroep BehoudSpaarndammerbieb aan uw voorzitter ruim 400 getuigenissen van buurtbewoners aan te bieden, waarin een veelheid van argumenten is opgeschreven. Meest genoemde: belangrijke plek voor kennis, info, ontwikkeling; de bieb is gemoedelijk, kleinschalig en overzichtelijk; afstand: vooral voor kinderen, ouderen , mensen met beperking. Verder: internet, tijdschriften, kranten,toegankelijk voor klein inkomen.

We hopen dat u na 4 oktober kennis wilt nemen van de getuigenissen (er komt een brochure), en dat we mogen rekenen op uw steun.

We zien uw antwoord met belangstelling en hoopvol tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Bewonersgroep behoudSpaarndammerbieb, Lia beetstra
Turkse raad Westerpark, Dilek Üslü
Bewonerscommissie oudbouw Zeeheldenbuurt, Nel Breedveld
Kerk en Buurt Westerpark, Giovanni Masetti (Cabana)
Platform Zeeheldenbuurt, Hein Jansen
Hebron, Peter Smits
Ouderen Adviesraad Westerpark, Nelleke Veenhoven
Gehandicapten Adviesraad Westerpark, Nicolette Besemer
Effe bij Moeder an, Elma de Wolf
Anbo-Amsterdam, Martie Woudhuizen
Catamaran-Oostzaanstraat, Wout Groenewold
Elisabeth Paulusschool, Marjolijn Janssen
Brede School Zeeheld, Fred Tiecken
Multiculturele koffieochtend Hebron, Jentiena Clement








Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version 10.0.0 or greater is not installed.

Get Adobe Flash Player

Geen opmerkingen:

Een reactie posten