woensdag 4 mei 2011

Help, red de Bibliotheek Spaarndammerbuurt


Het bewonersteam: Red de bieb roept alle bewoners Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt op om lid te worden van de bibliotheek Spaarndammerbuurt. Door de bezuinigingen hangen er donkere wolken boven het voortbestaan van het filiaal.

Voor de buurt, scholen, jeugd en ouderen is de bieb met leestafel, boekcollecties, tijdschriften en internet van groot belang. Ook als u lid bent van de centrale of van een ander filiaal kunt u zich overschrijven om te tonen hoe belangrijk de bieb is voor de buurt. Nu de Houthavenbebouwing eraan komt, is het voortbestaan extra nodig. 



Een vrolijke aktiedag is gepland op 22 juni. Dit wordt een actiedag met voorleeswedstrijden en verkleedpartijen voor kinderen en jeugd. Schrijvers komen voorlezen uit eigen werk en buurtbewoners lezen verhalen voor met een thema. Er komen muziekoptredens en lekkere hapjes. Kinderen kunnen zich nu al opgeven voor de voorleeswedstrijd bij het bewonersteam red de bieb. De winnaars krijgen een boekenbon uitgereikt. Om je eigen leuke boek te kopen.

We roepen ook alle buurtbewoners op om de petitie ter behoud van de bibliotheek te tekenen. Deze zal later huis aan huis verspreid gaan worden.
Verder informatie en aanmelding:
bewonersteam red de bieb:
telefoonnummer: 020-6865274 / 020-6862038
e.mail: jowyart@hotmail.com
 
"Outside of a dog, a book is a man’s best friend. Inside of a dog, it’s too dark to read." —Groucho Marx Illustratie en citaat uit: 'A Country Without Libraries,' Charles Simic, The NewYorkReview of Books Blog
 

10 opmerkingen:

  1. geen buurtbewoner, maar in elk geval succes met de actie gewenst !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. behoud de bieb,
    helemaal mee eens want zonder bieb worden we er niet slimmer op.
    HELP HELP HELP!!!!!!!!!!!!!! IEDEREEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goeie zaak, misschien ook een online petitie maken? dat gaat nog veel sneller om dit mensen te laten weten natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Little D maar dan moet het ook bekend gemaakt worden. Het lijkt mij een goed idee, maar er is voorlopig werk genoeg. Woon je in de buurt werk dan mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik woon wat ver uit de buurt. Maar mijn morele steun hebben jullie. De bieb moet open blijven !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe gaat het met de bibliotheken bij jou in de buurt?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik ben een nieuwe buurtbewoner en zou het heel erg vinden als de bieb uit de buurt zou verdwijnen. Ben niet zo goed ter been, dus de bieb in de buurt is voor mij heel belangrijk.Maar ook voor kinderen is een bieb in de buurt belangrijk!
    De bieb moet dus blijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kemijra bedankt voor je reactie. We zijn het helemaal eens.

    BeantwoordenVerwijderen