zondag 22 januari 2012

Kadernotitie toekomst bibliotheekwerk West

[tekst overgenomen van: KadernotitietoekomstbibliotheekwerkWest

Het dagelijks bestuur heeft de ‘kadernotitie toekomst bibliotheekwerk West' vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Deze notitie geeft de kaders weer, waarbinnen het stadsdeel de bezuiniging op het bibliotheekwerk wil realiseren.

Amsterdam West subsidieert nu vijf OBA filialen: Bos en Lommerplein, Kinkerbuurt, Mercatorplein, Spaarndammerbuurt en Staatsliedenbuurt. Het stadsdeel is van mening dat het aanbod van de wijkfilialen van de bibliotheek in Amsterdam West, voornamelijk aanvullend moet zijn op dat van de centrale bibliotheek. De filialen moeten zich richten op een basisaanbod en wijkgebonden bewoners; zij die niet zo makkelijk in staat zijn om naar de centrale bibliotheek te reizen.

Voordat de stadsdeelraad van West een definitief besluit over de notitie kan nemen, hebben bewoners en andere betrokkenen nog tot 15 februari 2012 de gelegenheid om hun mening te geven over de ‘kadernotitie toekomst bibliotheekwerk West'.

De notitie kunt u hier downloaden.

De notitie is ook in te zien bij de publieksbalie van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250. Tevens is het mogelijk om een schriftelijke reactie te sturen. Dit kan nog tot en met 15 februari 2012 aan Stadsdeel West, t.a.v. mevr. J. van der Pijl, postbus 57239, 1040 BC Amsterdam. Voor een mondelinge toelichting kunt u contact opnemen met mevrouw J. van der Pijl, afdeling Economie en Cultuur, telefoon 020 2530 207. Het stadsdeelkantoor is op werkdagen geopend van 8.30-17.00 uur.

De kadernotitie wordt dan naar verwachting in maart tijdens een politieke avond besproken en een maand later door de stadsdeelraad vastgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten