donderdag 29 maart 2012

Persbericht 21 maart 2012

Bibliotheken alleen afgeslankt in de arme buurten

Niemand weet wat het halveren van Spaarndammerbibliotheek oplevert


Ook winkeliers zijn tegen de plannen.
De Bewonersgroep Spaarndammerbuurt is blij met het amendement dat PvdA en GroenLinks hebben toegezegd op de Kadernotitie Toekomst Bibliotheken West. Zo blijft in ieder geval voor de bewoners onder de vijftien jaar een bibliotheek in de buurt.

Dat de helft van de leden van de Spaarndammerbibliotheek in de kou wordt gezet vinden wij niet in lijn met de motie van de PvdA die in juni 2011 door de Raad werd aangenomen. In die motie werd gesteld dat arme buurten moeten worden ontzien. Vreemd genoeg zijn het juist die buurten die nu de zwaarste klappen krijgen. Het boekenaanbod wordt verkleind tot een uitleenpunt en misschien nog net iets meer.

Wij verbazen ons erover dat niemand weet wat de drastische maatregel van het weghakken van de volwassen afdeling van onze bibliotheek op gaat leveren. Wij verbazen ons er ook over dat niemand uit kan leggen waaraan die bibliotheek een kleine 400.000 euro uitgeeft, terwijl de uitgaven voor personeel 125.000 en die voor huisvesting 50.000 euro bedragen. Bovendien verbazen wij ons erover dat ondanks de mening van de ingehuurde deskundige Meijer, dat het niet verantwoord is om meer dan zeven ton te besparen, toch vastgehouden wordt aan een besparing van een miljoen.

De bibliotheek in de Spaarndammerstraat loopt niet slecht, zoals veelal beweerd wordt. Er zijn niet minder bezoekers per uur dan in andere bibliotheken, maar hij is wel veruit de goedkoopste. Het lijkt erop alsof de raad prestigieuze bibliotheken ongemoeid laat en onze volkse bibliotheek aan gaat pakken.

Wij willen een bieb voor jong en oud!
Wij beraden ons op volgende acties!

______________________
Voor informatie:
Lia Beetstra: 020-6862038
Saskia Fatels: 06-44928035

Zie ook: behoudbieb.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten