dinsdag 28 juni 2011

Bewonersgroep werft leden, nog tachtig te gaan

Sinds half mei heeft de bibliotheek 120 nieuwe inschrijvingen geboekt. In april 2011 kwamen er, volgens gegevens van de bibliotheek zelf, ook al 45 nieuwe leden bij. Deze sterke groei laat zien dat het filiaal levensvatbaar is.

De groei is ook een signaal dat de buurtbewoners een betaalbare, toegankelijke en goedvoorziene buurtbibliotheek op waarde schatten. Het Stads(deel)bestuur zou dit op haar beurt moeten honoreren.

Op de aktiedag van 22 juni liep de ledenoproep van de bewonersgroep pas vijf weken. Oproepen in De Staatskrant & Buurtkrant, een huis-aan-huis verspreide folder en het flyeren in winkelstraten en op schoolpleinen zorgden voor 95 nieuwe inschrijvingen. Op de actiedag kwamen daar in-een-klap vijfentwintig namen bij. Hoewel de officiƫle kwartaalcijfers van de centrale directie pas over een tijdje beschikbaar zijn, menen wij - op grond van eigen tellingen - dat er in totaal 120 leden zijn bijgekomen.

Van deze nieuwe inschrijvingen bestaan er - naar schatting - zeventig uit nieuwe leden en vijftig uit 'omboekingen.' Omboeken is het registreren van een lidmaatschap in de Spaarndammerstraat door mensen die in het verzorgingsgebied van de bibliotheek wonen of er gebruik van maken, maar toch in andere filalen staan ingeschreven.

De bewonersgroep BehoudBieb mikt op 200 extra leden. Er zijn nog 80 mensen nodig voor een stevig signaal. Schrijf u in of boek u om. 'Een geeltje voor de bieb,' die is het waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten