maandag 13 februari 2012

Inspraakreactie kadernotitie OBA West (Nicolette Besemer)


Inspraakreactie kadernotitie OBA West

Amsterdam 12 februari 2012


Geacht Stadsdeel West

De Gehandicapten Adviesraad Westerpark (GAW) maakt ernstig bezwaar tegen het grotendeels sluiten van de bibliotheek in de Spaarndammerbuurt. Wij voelen ons daarbij ook gesteund door onze collega's van Onbeperkt West.
Voor veel van onze leden in de Spaarndammer en de Zeeheldenbuurt is de bibliotheek een vertrouwde omgeving om even te gaan zitten en even een krant te lezen en een praatje te maken.
Sommige van onze leden halen ook elke week wel nieuwe boeken. Voor hen is de bibliotheek in de Staatsliedenbuurt echt te ver en er is ook geen goed Openbaar Vervoer naar toe.

In de Woonvisie 2012- 2016 van het stadsdeel West is te lezen dat 41 procent van de bewoners van de Spaarndammerbuurt ouder is dan 50 jaar, het lijkt dan ook niet logisch om juist in deze wijk het bibliotheekaanbod te reduceren tot een uitleenpunt voor de jeugd.

Twee jaar geleden heeft de bibliotheek in de Spaarndammerbuurt het internationale ITS keurmerk gehaald. Dat betekent dat de bibliotheek aan vrijwel alle toegankelijkheidseisen voldoet. Het is toch doodzonde om juist zo 'n goed toegankelijk gebouw te sluiten of sterk te verkleinen, temeer daar het stadsdeel in de Spaarndammerbuurt en de toekomstige Houthaven een woonservicewijk heeft gepland en de Spaarndammerstraat voor die hele woonservicewijk de enige winkelstraat wordt waar alle toekomstige bewoners dus ook graag van een bibliotheek gebruik zouden willen maken.

Wij begrijpen dat het stadsdeel moet bezuinigen, maar wij hebben het gevoel dat het stadsdeel nu een belangrijke voorziening gaat weg bezuinigen waar de gemeente Amsterdam en het stadsdeel als het dan nog bestaat over een aantal jaren heel veel spijt van zullen krijgen.

Met vriendelijke groet,

Nicolette Besemer
voorzitter GAW

---- 

Wilt u ook schrijven? 
Voorbeeldbrieven zijn hier te vinden: voorbeelden bezwaarschriften kadernotie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten