woensdag 15 februari 2012

Zienswijze kadernotitie (winkeliers)

zienswijze kadernotitie OBA West


Aan:
het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West
Betreft: inspraakreactie kadernotitie OBA West



Amsterdam, februari 2012

Wij, winkeliers van de Spaarndammerstraat, tekenen grote bezwaren aan tegen het in behandeling zijnde besluit, verwoord in de kadernotitie Toekomst bibliotheekwerk West, om de Spaarndammerbibliotheek voor een groot deel te ontmantelen en om te zetten in een mogelijkerwijs elders onder te brengen jeugdpunt. De aanwezigheid van de bibliotheek levert een extra bijdrage aan de aantrekkelijkheid van onze winkelstraat. Wij willen dat de bibliotheek op de huidige locatie blijft en dat zij de brede functionaliteit behoudt, welke zij zich ten doel stelt in haar speerpuntenprogramma. De kaalslag van voorzieningen uit onze buurt levert ons grote financiele schade op en wij voelen ons door de politiek beetgenomen en in de steek gelaten. Belofte maakt schuld en die schuld wordt ondertussen heel erg groot!

Wij willen er namelijk met nadruk op wijzen dat de Spaarndammerstraat naast een kwalitatieve verbetering van openbare ruimte en huizenbouw ook een centrale winkel- en faciliteitenfunctie zou krijgen in verband met de ontwikkeling van de Houthavens. Men is daarom een aantal jaar geleden in deze straat veel geld gaan investeren. Ook wij als winkeliers hebben zich op deze plannen gebaseerd en wij hebben ons daarom hier gevestigd en investeringen gedaan. U heeft ons hoop gegeven!

Door naast de andere faciliteiten ook de bibliotheek uit het hart van en daarmee de loop uit de buurt te halen, worden wij als winkeliers zwaar gedupeerd. Het is hard steggelen voor winkeliers in de Spaarndammerbuurt en met grote moeite houden wij onze winkels overeind. Het natuurlijke loopje van de bibliotheek naar de winkel omgekeerd zou er niet meer zijn en wij zijn bang dat er steeds minder redenen zijn, waarom mensen in deze buurt zouden gaan winkelen. Hieraan wordt in de bovenstaande 'dure' korte termijnvisie voorbijgegaan en dat nog wel in een tijd van bezuinigingen die juist noodzakelijk zijn vanwege dubieuze praktijken van banken en overheden.

Geacht stadsdeel, wij willen dat de politiek zich aan haar indertijd gemaakte beloftes houdt. Wij rekenden op een betere, mooiere, welvarender buurt met een infrastructuur voor meer kansen en niet op een vernietiging van wat er is. De huidige verschraling van de buurthuisaktiviteiten, het wegvallen van het wijksteunpunt en bewonersondersteuning, de bouw van een tunnel met ongezuiverde tunnelmonden, het aangekondigde vertrek van het postagentschap en nu ook de ondergang van de onlangs met veel belastinggeld gemoderniseerde bibliotheek, ervaren wij als maatregelen die de kwaliteit van de buurt, het welzijn van veel bewoners, en onze broodwinning als winkeliers de genadeslag toebrengen.

Bezint, eer gij begint; maak het ons niet moeilijker dan het al is!

Winkeliers van de Spaarndammerstraat


----

Wilt u ook schrijven? 
Voorbeeldbrieven zijn hier te vinden: voorbeelden bezwaarschriften kadernotie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten